Main menu

Close Menu

ŽELIŠ BREZPLAČEN POSVET?

STOPIMO V STIK

Pametne ključavnice: S sodobno tehnologijo do enostavnejše oddaje apartmajev, sob in ostalih namestitev v turistični namen

Zakaj in kako izbrati pametne ključavnice za tvojo sobo, apartma, apartmajsko hišo, penzion, hotel?

Zakaj pametne ključavnice niso le konkurenčna prednost pri oddajanju sob in apartmajev v turistični najem?



Oddaja nepremičnine v turistični namen prinaša kar nekaj izzivov, je pa čakanje na gosta verjetno med najbolj zoprnimi. 

Saj poznaš situacijo, ko se gost najavi ob 16h, nato pa ob 19h kliče iz restavracije, da še ni dobil večerje in bo zamudil… Ti pa čakaš in čakaš, pa še jeziti se nočeš, ker te je strah, da bo prvi stik slab in ocena temu primerna… 

Preostaneta ti torej dve slabi opciji - da še malo počakaš ali pa da pustiš ključ pod predpražnikom. Pri drugi gosta niti ne uspeš prijaviti na e-Turizem, kar pa ti spet prinese nov zaplet.
Ne glede na to ali oddajaš hišo, sobo ali apartma, izziv je enak. Ne glede na to ali oddajaš preko Airbnb ali oddajaš preko Bookinga. 

Čakanje. 

Kako spraviti gosta v nastanitev, brez da izgubiš živce s čakanjem in da gost brez nepotrebnega čakanja vstopi? 
Tu nastopi človeška iznajdljivost. Že omenjeni predpražniki, cvetlična korita, okenske police, prvi tram na desni strani od lope na levi… In malo bolj napredne kovinske “škatlice” s PINom, ki ga menjaš cca vsake 2 leti.

Nato pa na Googlu slučajno odkriješ pametne klučavnice. Ali pametne kljuke. Pametna vrata. Ali sistemske rešitve za cel pameten objekt. In začneš preigravati scenarije uporabe in kako boš optimiziral svoje in gostovo čakanje. Oziroma generalno dostope vseh, v poslovanje vpletenih oseb - od gostov, oseb zadolženih za sprejem, čistilk in oseb, ki upravljajo  z nastanitvijo. 

Zakaj pametne ključavnice niso le konkurenčna prednost pri oddajanju sob in apartmajev v turistični najem?


Kakor je zadeva na prvo žogo (ali vrata) enostavna, pa se ob veliki količini rešitev in ponudnikov pojavlja vedno več vprašanj:
 • Katere rešitve so primerne za obstoječe stanje glede na (čeprav vsi ponudniki sanjajo posvet, ko je soba / apartma / objekt v idejni zasnovi):
  - dimenzijo vrat,
  -zaščito pred vremenskimi vplivi,
  -obstoj električne napeljave v bližini vrat?
 • Na kak način se bodo vrata odklenila (PIN, RFID, NFC, Bluetooth, prstni odtis,...)?
 • Kdo bo upravljal dostope? 
 • Kako jih bomo posredovali gostom, uporabnikom?
 • Je možno upravljanje dostopov povezati z rezervacijskim sistemom?
 • Kaj če sistem odpove; kakšna je rezervna opcija?
 • Kdo bo izvedel montažo?
 • Obstaja služba za pomoč uporabnikom in njen delovni čas?
 • Garancijsko obdobje?
 • Je rešitev bolje najeti ali kupiti?
 • Se da sistem nadgrajevati z dodatnimi komponentami? (video)
 • Je potrebno urejati tudi ostale dostope, povezane s posamezno rezervacijo (parkirišče, dvigalo, bazen, wellness, longe room,...)?
 • Bo iz sistema možna prijava gosta na e-Turizem?

Zakaj pametne ključavnice niso le konkurenčna prednost pri oddajanju sob in apartmajev v turistični najem?


Katerega ponudnika za pametne ključavnice izbrati? 


Po pogovoru z večimi ponudniki, bi svetoval, da najprej razmisliš kaj zares potrebuješ, da ti olajšala poslovanje ter na drugi strani poveča zadovoljstvo gostov.
V vsakem primeru je dobro razmisliti, ali boš zaradi tega moral v objektu opraviti večje posege (menjave vrat, elektroinštalacije).
Če je izbira naprednejša rešitev (torej ne mehanska ali mehatronična), bodi pozoren na dostopnost služb za pomoč strankam. Vsekakor pa preveri izvor komponent in garancijske pogoje (v tem primeru razmišljaj na način - nisem tako bogat, da bi poceni kupoval). 

Glede na slišano in videno bi svetoval podjetja:
RINGO
EasyPin
MMDteco
ID Shop
V ponudbi imajo tako mehanske rešitve z večnivojskim pristopom (beri, ključ) do najnaprednejših rešitev za upravljanje kompleksnih stavb. Predvsem pa prisluhnejo željam, zmožnostim in vizijam strank ter jim svetujejo na način, da so dolgoročno zadovoljni brez nepotrebnih vmesnih investicij.  

Pametne ključavnice so v današnjem svetu postale nepogrešljiv element sodobne tehnologije, ki bistveno izboljša izkušnjo gosta, tebi pa poenostavi življenje.
Če želiš izboljšati varnost, udobje in izkušnjo gostov pri bivanju, sebi pa prihraniti odvečen stres, je namestitev pametnih ključavnic zagotovo prava odločitev.
Gostje bodo cenili enostaven dostop, hitro prijavo, varnost in udobje, ki jim ga s pametnimi ključavnicami tudi nudiš, ti pa ob tem prihraniš svoj čas.
Ga pa seveda prihraniš še bistveno več, v kolikor se odločiš za poslovanje z nami.
 

Datum: 10.03.2023
Objavil: Gorazd
Nazaj na seznam
200
200+partnerjev
705
705enot
55000
55000+prodanih noči letno
9.1
9.1/10povprečna ocena